مشاهده همه 5 نتیجه

نمایش 9 24

کتاب های استارتاپی چراغ راه کارآفرینان

احتمالاً بارها کلمۀ استارتاپ (startup) را شنیده‌اید. این روزها همه از استارتاپ صحبت می‌کنند. بعضی‌ها هم به فکر راه‌اندازی یک استارتاپ هستند. تا به حال با خود فکر کرده‌اید که استارتاپ یعنی چه؟ در ادامه دربارۀ مفهوم استارتاپ، تاریخچۀ آن، انواع استارتاپ و کتاب های استارتاپ صحبت می‌کنیم.

استارتاپ چیست؟

برای درک مفهوم استارتاپ، اول باید آن را تعریف کرد. تعریف‌های زیادی از این واژه ارائه شده است و هریک از آن‌ها از زوایای مختلفی به استارتاپ توجه کرده‌اند.

در واژه‌نامۀ مریام وبستر کلمۀ استارتاپ به دو معنا آمده است:

اول، کنش یا مثالی از به کار انداختن، آغاز کردن یا حرکت؛

دوم، شرکت تجاری نوپا.

مفهومی که مدنظر ماست معنای دوم است یعنی نوعی شرکت جوان و نوپا که یک یا چند کارآفرین، با جذب سرمایه، آن را تأسیس می‌کنند و در مراحل اولیۀ فعالیت خود قرار دارد. هدف چنین مجموعه‌ای تولید محصول یا ارائۀ خدمات منحصربه‌فرد و نوآورانه است. استارتاپ‌ها معمولاً به سرمایه‌گذارانی نیاز دارند که هزینه‌های راه‌اندازی و یا توسعۀ کسب‌وکارشان را تأمین کنند.

به زبان ساده، استارتاپ کسب‌وکار کوچکی است که چند نفر با سرمایه‌گذاری خارجی آن را تأسیس می‌کنند و با استفاده از فناوری، می‌کوشند در مدت کوتاهی رشد کنند و به سوددهی مناسب برسند.

تاریخچۀ استارتاپ

اگر به عقب بر‌گردید تا اولین استارتاپ‌ها را بیابید، با شرکت‌ها و مجموعه‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوید که شبیه استارتاپ هستند ولی به‌طور کامل با مفهوم استارتاپ تطبیق ندارند. اصطلاح استارتاپ در طول حباب دات‌کام (Dot-com Bubble) در اواخر دهۀ 1990 پدید آمد. در آن زمان تعداد زیادی شرکت‌ تأسیس شدند که مبتنی بر اینترنت بودند. پدید آمدن مفهوم استارتاپ با سیلیکون ولی (Silicon Valley) نیز ارتباط تنگاتنگی دارد.

با تأسیس سیلیکون ولی، شرکت‌های کوچک و نوپا پدید آمدند که بعدها به غول‌های بازار حوزۀ خود بدل شدند. یکی از این شرکت‌ها شرکت نرم‌افزاری آی‌بی‌اِم (IBM) بود. اپل (Apple) یکی دیگر از شرکت‌هایی است که نمونۀ استارتاپ‌های اولیه است. این استارتاپ را استیو جابز (Steven Jobs) تأسیس کرد و پس از فراز و نشیب‌های بسیار، اکنون ابرشرکتی است که بازار را از آن خود کرده. گوگل یکی دیگر از استارتاپ‌های اولیه است که امروز کمتر کسی است که آن را نشناسد. تاریخچۀ استارتاپ‌ها و داستان تأسیس این شرکت‌ها را می‌توانید در کتاب های استارتاپ به‌طور کامل مطالعه کنید.

انواع استارتاپ

دسته‌بندی‌های مختلفی برای انواع استارتاپ وجود دارد. در اینجا، ما به پنج نوع از آن‌ها اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

استارتاپ‌های کوچک:

این نوع کسب‌وکارها با اهداف معمولی و صرفاً کسب سود راه‌اندازی می‌شوند. انواع این استارتاپ‌ها را زیاد دیده‌اید، کسب‌وکارهای کوچک خانوادگی، سالن‌های زیبایی، رستوران‌ها و غیره می‌توانند در این دسته قرار بگیرند.

استارتاپ‌های قابل‌خرید یا فروشی:

در واقع یک ایدۀ بکر هستند که منجر به تولید محصولی در حوزۀ فناوری مانند اپلیکیشن می‌شوند. سپس این محصول به یک شرکت بزرگ‌تر فروخته می‌شود. این استارتاپ‌ها معمولاً متعلق به کارآفرین‌های سریالی است که دوست دارند ایدۀ خود را عملی سازند، ولی نمی‌توانند آن را به مراحل بالاتر ببرند و ترجیح می‌دهند در مرحله‌ای از کار، آن را واگذار کنند.

استارتاپ‌های مقیاس‌پذیر:

این نوع استارتاپ‌ها تحقیقات کاملی از بازار انجام می‌دهند تا با داده‌های دقیق بتوانند موفق‌تر عمل کنند. گوگل نوعی از این استارتاپ‌ است.

استارتاپ‌های فرعی:

این نوع استارتاپ‌ها شرکت‌هایی هستند که از شرکت‌های بزرگ‌تر منشعب می‌شوند تا بعدها به شرکتی مستقل تبدیل شوند.

استارتاپ‌های اجتماعی:

این نوع استارتاپ‌ها علاوه بر درآمدزایی، مسئولیت‌های اجتماعی نیز دارند یعنی علاوه بر کسب سود، فرهنگ‌سازی نیز می‌کنند. برای مثال، کسب‌وکاری که کیسه‌های پارچه‌ای تولید می‌کند تا از محیط‌زیست حمایت کند از این نوع استارتاپ است.

هریک از این استارتاپ‌ها ویژگی خاص خود را دارند. با جست‌وجو در گوگل و مطالعۀ کتاب های استارتاپ و کارآفرینی می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه و انواع استارتاپ‌ها به دست آورید.

معرفی کتاب های استارتاپ

چه به‌تازگی کسب‌وکاری را راه‌اندازی کرده‌اید یا کارآفرینی کهنه‌کار هستید، برای باقی ماندن در عرصۀ رقابت به دانش و آگاهی نیاز دارید. در هر حوزه‌ای، یکی از محبوب‌ترین شیوه‌ها برای به دست آوردن اطلاعات جدید، کتاب است و در این حوزه «کتاب استارتاپ».

بخشی از این دانش را می‌توان از کتاب های استارتاپ یا کتاب هایی با موضوعات مرتبط با استارتاپ کسب کرد. کتاب‌ استارتاپ یکی از راه‌های متعدد برای الهام گرفتن و حفظ انگیزه است. همچنین، اگر کنجکاو هستید و می‌خواهید بدانید استارتاپ‌های موفق چگونه توانسته‌اند به جایگاه فعلی برسند، مطالعۀ کتاب های استارتاپ ایده‌ای مناسب است. کتاب های استارتاپ منبعی عالی و مملو از توصیه‌ها، استراتژی‌ها و الهام‌بخش کارآفرینان هستند که می‌توانند جلوی تکرار اشتباهات را بگیرند.

کتاب های استارتاپی راهنمای راه‌اندازی و رشد کسب‌وکارهای جدید هستند. این آثار موضوعاتی نظیر افزایش سرمایه، معرفی محصولات به بازار، ساخت برند و رشد با نرخ پایدار را پوشش می‌دهند. هدف کتاب های استارتاپی این است که برای مدیریت مؤثر استرس و چالش‌های ایجاد یک کسب‌وکار نوپا به بنیان‌گذاران کمک کنند و شانس موفقیت آن‌ها را در بلندمدت افزایش دهند.

کتاب های استارتاپ بسیاری نوشته شده‌اند، حال این پرسش مطرح می‌شود که: «کدام کتاب های استارتاپی را مطالعه کنیم؟»

بهترین کتاب های استارتاپی آن‌هایی هستند که کارآفرینان و مدیر شرکت‌های موفق نوشته‌اند. در این کتاب‌ها نویسندگان دیدگاه و شیوه‌هایشان برای دستیابی به موفقیت را به رشتۀ تحریر درآورده‌اند. در دنیای تجارت که به‌سرعت در حال تغییر است، کتاب های استارتاپی که خود کارآفرینان نوشته‌اند مانند چراغ راه است که باعث می‌شود مسیر را سریع‌تر و آسان‌تر طی کنید. اما متأسفانه تعداد این کتاب‌ها خیلی زیاد نیست شاید چون کارآفرینان فرصت کافی ندارند که بتوانند کتاب استارتاپی بنویسند.

چند نمونه از کارآفرینانی که دربارۀ کسب‌وکارشان کتاب استارتاپی نوشته‌اند عبارت‌اند از:

استیو جابز: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد شرکت رایانه‌ای اپل است. کمتر کسی است که نام او را نشنیده باشد. زندگی‌نامه‌نویس مشهور والتر ایزاکسون (Walter Seff Isaacson) کتاب Steve Jobs را با کمک خود او نوشته است. این کتاب حاوی تجربه‌های وی و داستان مسیری است که جابز طی کرده است.

ریچارد برانسون (Richard Branson): کارآفرین و سرمایه‌گذار بریتانیایی، نویسندۀ چندین کتاب استارتاپی از جمله Losing My Virginity، Screw It, Let’s Do It و finding my virginity است. کتاب های او طرفداران زیادی دارد و بارها تجدید چاپ می‌شوند.

فیل نایت (phil knight): بنیان‌گذار برند «نایکی»، نویسندۀ کتاب استارتاپی Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike که یکی از کتاب های مشهور این حوزه است.

در سال‌های گذشته، کتاب های استارتاپی خوبی ترجمه، تألیف و منتشر شده است. می‌توانید کتاب های استارتاپ را به‌صورت چاپی و الکترونیکی از سایت‌ها و پلتفرم‌های مختلف تهیه کنید. برخی از این‌ کتاب‌ها به‌صورت رایگان در دسترس هستند و می‌توانید با دانلود کتاب های استارتاپی به آن‌ها دسترسی داشته باشید. اگر اهل گوش دادن کتاب صوتی هستید، در برخی پلتفرم‌ها هم می‌توانید کتاب صوتی استارتاپی را دانلود کنید.